VAG-COM Plotting Software

xubio

Active member
Joined
Feb 10, 2008
Location
Burnaby, BC
TDI
99 (A3) Jetta
This app is awesome. I noticed that my plots also plot the time column as a separate series in the plot, instead of using the time for the x-axis of the column, like this:



Is it possible to modify the application to use the time column for the x axis? If the source code was available, I'd be happy to have a go at making the changes.
 
Last edited:

jollyGreenGiant

Veteran Member
Joined
Feb 3, 2003
Location
Bradford Massachusetts
TDI
03 Golf TDI GLS ( my 5th TDI ), 03 Eurovan GLS - VR6 :(
I can't see any of the details in terms of what ECM, measuring blocks and values are feeding into the plot above.

Not all measuring blocks are created equal. It would seem odd that a measuring block would have it's own time value as a channel but I guess it wouldn't surprise me, I just haven't seen that before. What would you want it to do with this channel's data then?
 

xubio

Active member
Joined
Feb 10, 2008
Location
Burnaby, BC
TDI
99 (A3) Jetta
Sorry, I should've included a better image. This one should be better. Also here's the first lines of my log file:
Code:
 Tuesday,26,October,2010,19:59:04:54607,VCDS Version: Release 10.6.1 (x64),Data version: 20100831
028 906 021 JB,ADVMB,1.9l R4 EDC  G00SG  1457,

,,G003,F1,G003,F2,G004,F0,G011,F1,G011,F2,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,
Marker,TIME,Group 3 - Field 1,TIME,Group 3 - Field 2,TIME,Group 4 - Field 0,TIME,Group 11 - Field 1,TIME,Group 11 - Field 2,,,,,,,,,,,,,,,
,STAMP,MAF (specified) - 240-340,STAMP,MAF (actual) - 240-340,STAMP,Engine speed - 861-945,STAMP,Specified MAP,STAMP,Actual MAP,,,,,,,,,,,,,,,
,, mg/str,, mg/str,, /min,, mbar,, mbar,,,,,,,,,,,,,,,
,0.36,250.0,0.36,282.6,0.72,903,0.01,948.6,0.01,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,1.44,250.0,1.44,282.6,1.81,903,1.08,948.6,1.08,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,2.52,245.0,2.52,266.0,2.88,1134,2.16,948.6,2.16,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,3.61,220.0,3.61,339.2,3.96,1365,3.24,948.6,3.24,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
Also note in the image that the field headings are not using the field names from line 6; makes me wonder if my data logs have a different format. (They are Canadian:)


 
Last edited:

xubio

Active member
Joined
Feb 10, 2008
Location
Burnaby, BC
TDI
99 (A3) Jetta
I figured out the problem. I was using Advanced Measuring Values, in which case the log file format is different. If I use Measuring Blocks, the results are much better.
 

DonNiger

Member
Joined
Mar 6, 2010
Location
Estonia
TDI
A6C5 AVF
Hmm, strange. It shows just first reading (Engine speed,MAF (specified),MAF (actual),EGR duty cycle - just engine speed is displayed).
And I can not see your .csv file with the v-scope installed. Strange but I can not figure out what is the problem.
 

CopaMundial

Veteran Member
Joined
Jan 30, 2011
Location
Southeastern PA
TDI
03 Jetta Wagon 5sp (New to me Oct 2014) 03 Jetta 5sp (RIP Aug 2014)
Bump for a thread that deserves sticky status or at the very least a mention in the TDI 101: How To thread.

Now, for my question.
Can anyone make some suggestions of what would make good groups of measuring blocks to graph against one another?
I'm looking to just check on general health of my car, plus I'm troubleshooting what might be the very slightest of hesitations under acceleration. It almost feels like a vibration, but I don't think it's mechanical or rotational drive train type of thing... it could be a fueling hesitation, but it's only under heavy acceleration (say ~3k rpm).

If possible I'd like to use JollyGreen's application to lay out some graphs to help me seek advice from the community, so any suggestions of good values to graph together would be appreciated.
 

bart3298

Member
Joined
Apr 11, 2011
Location
Iowa
TDI
2005.5 Jetta TDI
how to use

So, being computer stupid, once I have logs saved on my laptop how do I view them with this application. I need some step by step directions on how to use it. I have a Dell laptop with windows 7 home version on it. Will this work? Thanks!!!!1
 

CopaMundial

Veteran Member
Joined
Jan 30, 2011
Location
Southeastern PA
TDI
03 Jetta Wagon 5sp (New to me Oct 2014) 03 Jetta 5sp (RIP Aug 2014)
So, being computer stupid, once I have logs saved on my laptop how do I view them with this application. I need some step by step directions on how to use it. I have a Dell laptop with windows 7 home version on it. Will this work? Thanks!!!!1
Just click (and hold down mouse button) on the log you want and drag it on top of the LogPlottingApplication.
 
Last edited:

CopaMundial

Veteran Member
Joined
Jan 30, 2011
Location
Southeastern PA
TDI
03 Jetta Wagon 5sp (New to me Oct 2014) 03 Jetta 5sp (RIP Aug 2014)
Just bumping this thread up for newer users who may not be aware of JollyGreenGiant's excellent graphing tool.
 

compu_85

Gadget Guy
Joined
Sep 29, 2003
Location
Springfield VA
TDI
... None :S
Support for Adv Measuring blocks would be fantastic as that's all some of the newer cars have.

Thread is now a sticky.

-J
 

sptsailing

Veteran Member
Joined
Jul 9, 2010
Location
Safety Harbor, FL
TDI
2006 Jetta Manual, stock with Panzer Plate & Franko6 modified EGR cooler & CAM
Does this program still work?

I have the current VCDS program, and the CSV output does not seem to work with this program. Can anyone shed some light on what changes to the current CSV file outputs might allow it to work?
 

jollyGreenGiant

Veteran Member
Joined
Feb 3, 2003
Location
Bradford Massachusetts
TDI
03 Golf TDI GLS ( my 5th TDI ), 03 Eurovan GLS - VR6 :(
Old host was no longer, hosting it off Dropbox now, first post updated.

I have no intentions of making any changes to this program at this time, it was written a long time ago in a place far away...
 

Ryan.irish

New member
Joined
Mar 31, 2015
Location
Mossy Head Florida
TDI
1999 Jetta TDI ALH
Northwest Florida TDI Owner in need ofVCDS program

I live in Northwest Florida, I am in some series need of VCDS help. More I need someone who knows MK4 ALH TDI's help. My TDI I love it I have replaced the Fuel pump seals. But I don't have a way to verify if its calibrated. Also the car has to prime it self every time I start it turning the starter for up to 10 seconds every time it turns on even when its warm. Car goes into limp Mode at low RPM's. Lots of little things wrong with the car I have owned it for 3 years and love it. I have replaced the turbo after it blew and the engine ran away. Replaced every sensor that has something to do with limp-mode. Im at my wits end. if anyone lives near me please help.
 
Top