No boost till 2000rpm! Please help

Taizer

New member
Joined
Sep 20, 2020
Location
Haverhill
TDI
Pd130 bora
Hey people

I own a p130, it's got a egr delete and the n75 has been simplified.

I'm getting no boost till 2k rpm then it goes, it's almost like driving a sdi up to 2k ?

I've replaced all vac hoses and vac tested everything for leaks

I've put chemical metal around the tandem pump vac pipe

I've checked the actuator is moving fine

All OWV are working fine

Checked for boost leaks (not that it will cause it to boost from 2k up)

I'm at a dead end and dunno what to do next.

Hoping someone can help me get my car back to its potential

Thanks
 

shaark92

Veteran Member
Joined
Dec 29, 2005
Location
Erath County, Texas
TDI
06 Jetta, manual. '12 Jetta, DSG
My Kerma Tune does that a little bit. Needs 2K to start performing. I avoid "cruising" <1800 RPM.

I'm unfamiliar with a p130 or n75. Sorry.

Good luck.
 

OhCdn

Veteran Member
Joined
Nov 6, 2019
Location
Canada
TDI
2002 Golf MK4
Hey people

I own a p130, it's got a egr delete and the n75 has been simplified.

I'm getting no boost till 2k rpm then it goes, it's almost like driving a sdi up to 2k ?

I've replaced all vac hoses and vac tested everything for leaks

I've put chemical metal around the tandem pump vac pipe

I've checked the actuator is moving fine

All OWV are working fine

Checked for boost leaks (not that it will cause it to boost from 2k up)

I'm at a dead end and dunno what to do next.

Hoping someone can help me get my car back to its potential

Thanks
The actuator could be moving but is it opening at the right time? If your actuator is not opening between 3-5 hg that will be your problem. Hope to hear back
 
Top