www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums TDIFAQ Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2014 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You



Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD)

VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) This is a general discussion about A4/MkIV Jetta (99.5-~2005), Golf(99.5-2006), and New Beetle(98-2006). Both VE and PD engines are covered here.

Reply
 
Thread Tools
Old April 29th, 2012, 14:12   #1
sully365
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: ireland
Default car turning over but wont start

hi everybody

im new to this site now so dont slaughter me ha

i bought a vw jetta mkIV a year ago. 1.9 tdi 100PD and today it decides not to start.
plugged it in to VAGCOM as there was a heater plug light flashing on the dash (also engine fault light) and i got.. 01314 - Engine Control Module.

when i looked into it further it says there was no speed sensor signal but i didnt think a speed sensor would stop a car from starting?

can anybody help
sully365 is offline   Reply With Quote
Old May 2nd, 2012, 04:00   #2
sully365
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: ireland
Default

replaced speed sensor on top of the gearbox and still wont start anybody??
sully365 is offline   Reply With Quote
Old May 2nd, 2012, 07:23   #3
keyfarms
Veteran Member
 
Join Date: May 2009
Location: marion,ar
Default

Not sure which engine you have in your PD over there, but if its similiar the the North American BEW PD than it sounds like you replace the speed sensor on the transmission instead of the engine. The engine has its own sensor. Its the "Crankshaft Speed Sensor or Engine Speed Sensor". Its located behind the oil filter housing, down toward the bottom of the block toward the rear bell housing. We had one fail on our BEW PD and it shut the engine down very frequently.
keyfarms is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Car wont start! Evan_schulte TDI 101 0 September 29th, 2009 07:23
Car wont start? Crash0006 Atlantic Canada 3 July 6th, 2009 15:10
car wont start and very smoky if it will start puds TDI 101 4 February 12th, 2009 20:37
car wont start alternative solutions VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 3 August 17th, 2008 12:12
Car wouldn't start, then did but has low power, no it wont start again bigelzworth TDI 101 3 May 27th, 2008 11:54


All times are GMT -7. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2014
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2013, All Rights Reserved
Page generated in 0.13373 seconds with 10 queries
[Output: 55.70 Kb. compressed to 50.58 Kb. by saving 5.11 Kb. (9.18%)]