www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2014 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You



Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD)

VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) This is a general discussion about A4/MkIV Jetta (99.5-~2005), Golf(99.5-2006), and New Beetle(98-2006). Both VE and PD engines are covered here.

Reply
 
Thread Tools
Old January 26th, 2011, 05:20   #1
folgart
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Charlottetown, PEI, CA
Fuel Economy: 57/46/41
Default Wheel Speed Sensor Wiring harness

Hi all, VCDS reports:
Component: ESP FRONT MK60 0102
Coding: 0019458
Shop #: WSC 01266 785 00200
VCID: 346C03FB2EBD

1 Fault Found:
00283 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent

I have already replaced the sensor, time to check the harness.
Anyone have a wiring diagram?
folgart is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2011, 21:13   #2
mp3mike05
Veteran Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Greenville, SC
Fuel Economy: 46ish
Default

Quote:
Originally Posted by folgart View Post
Hi all, VCDS reports:
Component: ESP FRONT MK60 0102
Coding: 0019458
Shop #: WSC 01266 785 00200
VCID: 346C03FB2EBD

1 Fault Found:
00283 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent

I have already replaced the sensor, time to check the harness.
Anyone have a wiring diagram?
Don't have a diagram but I will say did you take a good look at the wires where they go into the connector? Pull back the rubber and look in there. One of mine was pulled out when I bought my car (I think PO had dropped the spindle forgetting to unplug the sensor and it pulled it out)
mp3mike05 is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 08:08   #3
drrck
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Holland, MI
Default

Hope this helps.

__________________
'05 Jetta PD - Spice Red, RC2 - 25psi, VNT-17, Koni Reds, Alpine ida-X100, VR6/G60 Clutch, VR6 Springs

drrck is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2011, 06:47   #4
folgart
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Charlottetown, PEI, CA
Fuel Economy: 57/46/41
Default

thanks drrk!
folgart is offline   Reply With Quote
Old April 3rd, 2011, 10:22   #5
folgart
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Charlottetown, PEI, CA
Fuel Economy: 57/46/41
Default now revs weird

So I still have this issue, but it is getting a little more strange. Periodically thwe codes will self clear, and every time I brake the ABS fires. A couple of applications of the brakes and the codes come back on, and the car brakes normally. Today it happened, and with the clutch in the car revved on its own. No accelerator peddle, clutch in, cluth out, the car revved. ***?
folgart is offline   Reply With Quote
Old February 15th, 2012, 16:57   #6
simtdi
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Trois-Rivières
Default

I have the same problem, I put a new sensor and my ABS is coding
00283 - ABS Wheel Speed Sensor Front Left (G47): Electrical Fault in Circuit
simtdi is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2012, 14:57   #7
SheeB
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ottawa, ON
Default

I have the same issue as the OP but I cannot get the bloody connector disconnected at the sensor. I tried working it up and down etc with no luck.
__________________
01 Jetta TDI 5 speed, Stock VNT-15 Turbo, 11mm IP, Evolution Skid Plate, TDIHeater, TT Bushings, Cold Weather Air Filter w/Snow Screen Deleted, CAT air filter restriction gauge, New South EGT & Boost Gauges w/Steering Column Pod, CAT Fuel Filter w/Nicktane Filter Head, 5 Light Brake Mod, Bosio PP520 nozzles, DG EGR & Cooler Deleted, Catalytic Deleted, Southbend Stage 3 Clutch (DMF version).
SheeB is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: PD130 Engine Complete Wiring harness 6-speed tranny, ECU, ect. LOUD SLOW N'LOW Private TDI Items for Sale/Wanted 3 June 28th, 2010 20:15
I need help removing wheel speed sensor thermo VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 13 September 18th, 2008 15:12
ABS Wheel Speed Sensor Helven Ink TDI 101 3 April 2nd, 2008 10:34
Changes to PD engine speed sensor wiring? jstar89crx VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 0 September 20th, 2006 12:36
ABS Wheel Speed Sensor Gap rocketman VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 1 March 25th, 2003 07:16


All times are GMT -7. The time now is 19:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2014
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
© 1996 - 2013, All Rights Reserved
Page generated in 0.13697 seconds with 10 queries
[Output: 77.39 Kb. compressed to 67.21 Kb. by saving 10.18 Kb. (13.16%)]