www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You




Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > Upgrades (non TDI Engine related)

Upgrades (non TDI Engine related) The place of handling, lighting and other upgrades that do not relate to the performance or economy of the TDI engine. In other words upgrades to your TDI that don't fit into TDI Fuel Economy & TDI Engine Enhancements.Please note the Performance Disclaimer

Reply
 
Thread Tools
Old May 12th, 2010, 20:21   #31
dzcad90
Rolex & gin
 
dzcad90's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Joliet, IL USA
Default

I'm not 100% sure, I've only done this on the Jetta Sedan. I know it's in the headliner. I thought I read in the wagon it's above the left rear door area and in the golf hatch it's near the location that you stated above.
__________________
- Don
'97 Jetta TDI - 135K - R.I.P. 10/22/03
'03 Jetta TDI - Silver / Black Leather, 161K miles - Sold.
'09 Jetta TDI Sedan - Sold!
'14 Passat TDI SEL - Blue / Black Leather


VCDS Available in Chicagoland - trbodsl@gmail.com
dzcad90 is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2010, 23:51   #32
penman236
Member
 
penman236's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Garden Grove, CA
Default

On my '09 JSW the compass module was above the headliner on the left of the shark fin antenna about 10" in from the rear. I was able to squeeze my arm in to disconnect it after removing the rear trim piece. Be sure to disconnect the compass module and not the other connector near by. It's for the hatch release and license lite.
__________________
2009 Jetta SportWagen TDI - Build Date 09/08 | Platinum Gray/Anthracite | DSG | 17" Avignon Wheels | 20% Tinted Windows | RNS-510 | Chrome Exhaust Tips | Dash Cubby | VCDS & Netbook [Available Orange County, CA] penman36@verizon.net
penman236 is offline   Reply With Quote
Old May 24th, 2010, 10:08   #33
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Hi, all. I have a 2010 Sportwagon with the factory RNS510. The car came with the lack luster bluetooth (9W2) so I did not have phone control with the radio touch screen. I got a new 9W3 "D" bluetooth module, installed it and recoded with the following:

9W3.Telephone 77...0013077

Nav 37....000004000400002000

The phone links up and all functions for the phone show up on the nav system. Yah..
BUT, after 4 minutes the radio/nav disconnects with the phone and I get a message stating this. Does anyone have an idea on what would cause the phone to disconnect? Not the phone, the phone worked well with the old bluetooth and I also tried the wife's phone with the same results. Also I lost the compass direction in the MFD that was next to the time on the top and I can't change the radio channels with the steering wheel buttons any more. Thanks for any help.

Brad
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 24th, 2010, 12:06   #34
Fixmy59bug
 
Fixmy59bug's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Henderson, NV
Fuel Economy: Check my Fuelly Tag for most up-to-date numbers
Default

Quote:
Originally Posted by Broncosaurs
I got a new 9W3 "D" bluetooth module, installed it and recoded with the following:

9W3.Telephone 77...0013077
Are you sure about that coding?

If I am not mistaken, it should be 0010377.

I know mine is. Maybe the goofy coding is disconnecting the module.
__________________
Fixmy59bug is offline   Reply With Quote
Old May 24th, 2010, 14:39   #35
dzcad90
Rolex & gin
 
dzcad90's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Joliet, IL USA
Default

Quote:
Originally Posted by Broncosaurs
Hi, all. I have a 2010 Sportwagon with the factory RNS510. The car came with the lack luster bluetooth (9W2) so I did not have phone control with the radio touch screen. I got a new 9W3 "D" bluetooth module, installed it and recoded with the following:

9W3.Telephone 77...0013077

Nav 37....000004000400002000

The phone links up and all functions for the phone show up on the nav system. Yah..
BUT, after 4 minutes the radio/nav disconnects with the phone and I get a message stating this. Does anyone have an idea on what would cause the phone to disconnect? Not the phone, the phone worked well with the old bluetooth and I also tried the wife's phone with the same results. Also I lost the compass direction in the MFD that was next to the time on the top and I can't change the radio channels with the steering wheel buttons any more. Thanks for any help.

Brad
When you go from 9W2 to 9W3, you not only have to code the telephone module, you have to code the MFSW to use the phone button as a mute button. This would cause the MFSW to operate the BT module incorrectlyh, however I don't see it disconnecting the BT connection between phone and module. Did you install the BT antenna on the BT module? What kind of phones are you using?
__________________
- Don
'97 Jetta TDI - 135K - R.I.P. 10/22/03
'03 Jetta TDI - Silver / Black Leather, 161K miles - Sold.
'09 Jetta TDI Sedan - Sold!
'14 Passat TDI SEL - Blue / Black Leather


VCDS Available in Chicagoland - trbodsl@gmail.com
dzcad90 is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2010, 07:25   #36
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Thanks for the reply. I will recode the MFSW. This might take car of some of the other things I lost on the MFSW Like no compass, no turn directions and no direction by clock and no phone info. Yes have the antenna plug into the unit. The phone is a Samsung Alias2. The phone did work fine with the old 9W2. The phone also does link up and the RNS gives me the phone name,signal strength etc.

Fixmy59bug I think I just typed the number wrong on the thread. I will check just to make sure. Thanks

After reading the thread for the 10th time.... I need to check the BAP code in the radio 37 module. I dont see this option in the threads pictures but I do recall seeing this input when I was conected. I bet this will take care of the lost MFD displays. I do have the white MFD.

Again going thru the thread I do not see where the coding is for the MFSW. Is the code 0000732 (i have the automatic trans DSC) and don't see the code for this trans?

Thanks again, Brad
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2010, 09:44   #37
dzcad90
Rolex & gin
 
dzcad90's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Joliet, IL USA
Default

Here's the VCDS long coding screen with the BAP coding. It's the last checkbox on the bottom.



This will restore the displays. Did you unplug the compass module?

Try the MFSW coding. I'll see if I can find it and post a link.
__________________
- Don
'97 Jetta TDI - 135K - R.I.P. 10/22/03
'03 Jetta TDI - Silver / Black Leather, 161K miles - Sold.
'09 Jetta TDI Sedan - Sold!
'14 Passat TDI SEL - Blue / Black Leather


VCDS Available in Chicagoland - trbodsl@gmail.com
dzcad90 is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2010, 10:18   #38
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Great. Thanks dzcad90. I will do this tonight (BAP) back on. I did not unplug the compass thinking because my car came with the RNS510 and I just replaced the 9W2 with a 9W3(E) I don't even have one to unplug because the compass is in the RNS. Am I thinking about this correctly?
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2010, 13:38   #39
dzcad90
Rolex & gin
 
dzcad90's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Joliet, IL USA
Default

Sorry, I missed where you had the RNS from the get-go. First check your coding on the RNS for the BAP option. If that doesn't work, I'd unplug your telephone module and see if that brings it back.

I'd also reset the RNS - Hold the left, right, and day/night buttons adjacent to the DVD slot on the RNS and see if that brings it back.
__________________
- Don
'97 Jetta TDI - 135K - R.I.P. 10/22/03
'03 Jetta TDI - Silver / Black Leather, 161K miles - Sold.
'09 Jetta TDI Sedan - Sold!
'14 Passat TDI SEL - Blue / Black Leather


VCDS Available in Chicagoland - trbodsl@gmail.com
dzcad90 is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 07:07   #40
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Recoding, checking the BAP box to ON took care of all the MFD and wheel buttons. I now have the phone, nav and compass on the MFD. The radio change channel buttons on the wheel also are working. Still, the Bluetooth drops connection in a few minutes after linking. I even tried to place the phone right next to the 9W3 module. I got the antenna used, maybe its bat. I ordered a new one yesterday. Will be in Friday. I hope this is the answer. Any other ideas?

Thanks Brad
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 07:48   #41
dzcad90
Rolex & gin
 
dzcad90's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Joliet, IL USA
Default

What kind of phone(s) are you linking to the BT module? Is it possible that the phones are picking up on another device that is higher in the pairing order (i.e. a BT headset, other car, etc..)?
__________________
- Don
'97 Jetta TDI - 135K - R.I.P. 10/22/03
'03 Jetta TDI - Silver / Black Leather, 161K miles - Sold.
'09 Jetta TDI Sedan - Sold!
'14 Passat TDI SEL - Blue / Black Leather


VCDS Available in Chicagoland - trbodsl@gmail.com
dzcad90 is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 12:31   #42
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Samsung Alias 2 phone. I dont have any thing else in the car bluetooth. The connection is lost no matter where I am, work , home, store. I tried the wifes phone and it also loses connection. I sure hope it is the antenna.

Thanks Brad

PS what happened? " 97 Jetta TDI - R.I.P. 10/22/03 [IMG]images/graemlins/frown.gif[/IMG]"
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 13:20   #43
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Well, got new antenna and still cuts out. Put in the 9W2 and recoded and all works on the bluetooth connection. Put back in the 9W3 and the connection drops in about 4 min. Anyone?

Brad
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 13:28   #44
Broncosaurs
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: CA
Default

Recoded the 9W3 from 0010377 to 0010477. Saw this some where else and again no help.

Brad
Broncosaurs is offline   Reply With Quote
Old June 1st, 2010, 13:00   #45
Peter D.
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Stamford, CT
Default

I'm going to tackle this installation in my '09 JSW but have a question about the Satellite radio extension cable.

How is it routed from under the passenger seat and up to and behind the radio in the dash? I understand it involves pulling up some interior panels and going behind the glovebox but I'm looking for diagrams and instructions before I break something.
Peter D. is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.14616 seconds with 9 queries
[Output: 125.46 Kb. compressed to 104.58 Kb. by saving 20.88 Kb. (16.64%)]