www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2014 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You



Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD)

VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) This is a general discussion about A4/MkIV Jetta (99.5-~2005), Golf(99.5-2006), and New Beetle(98-2006). Both VE and PD engines are covered here.

Reply
 
Thread Tools
Old May 15th, 2008, 20:12   #1
TimboTA
Veteran Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: (Wish I were anywhere but) MA
Fuel Economy: 47.3
Question ABS sensor wiring clip broken

Hi all -

After having a wheel bearing replaced (for the second time - the first was faulty), I started getting an ABS code - intermittent signal fault on the driver's front. I investigated that ABS sensor's wiring and it turns out the clip on the wiring is now broken, so I suspect it is getting slightly dislodged under certain conditions, and the ABS will kick in for no reason sometimes; others the light will just come on.

I'm trying to get this squared away since I also need to get an alignment and figure out a strange knocking noise under slow, light braking that started after replacing the front brakes.

Does anybody have any ideas of how to keep this wiring clamped together? The clip is broken both on the sensor and the wiring side. I suspect a ham-handed mechanic.
__________________
2003 Jetta Wagon TDI...SOLD! 9/12/2008
Moved on to a vehicle not listed here.
1996 Trans Am....I miss our daily drives
TimboTA is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2008, 18:52   #2
TimboTA
Veteran Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: (Wish I were anywhere but) MA
Fuel Economy: 47.3
Default Ok

Ok - I'm in the process of using small wire ties at the moment - nobody's ever had one of these break?
__________________
2003 Jetta Wagon TDI...SOLD! 9/12/2008
Moved on to a vehicle not listed here.
1996 Trans Am....I miss our daily drives
TimboTA is offline   Reply With Quote
Old July 26th, 2008, 14:34   #3
mjghh
Veteran Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: New Hampshire
Default clip

thats about all you can do short of replacement..................I safety wired mine on after I errrrr hammed it.................pretty cheesey plastic connection to begin with ,but my safety wire job is bulletproof!
mjghh is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2014
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2013, All Rights Reserved
Page generated in 0.10978 seconds with 9 queries
[Output: 51.96 Kb. compressed to 46.77 Kb. by saving 5.19 Kb. (9.99%)]