www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > OBD Scanners

OBD Scanners Discussions on using On Board Diagnostic (OBD) scanners/ Diagnostic Equipment related to TDIs

Reply
 
Thread Tools
Old December 24th, 2003, 10:04   #1
MIA
Veteran Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Springfield, IL
Default Quick reply please, code 16764

16764 - Glow Plug/Heater (Q6) Circuit Malfunction
P0380 - 35-10 - - - Intermittent

Started out of the blue this AM. Car has been starting rough in the cold. Am I safe to take off for Xmas? Guessing I need to change out a glow plug or two?
MIA is offline   Reply With Quote
Old December 24th, 2003, 11:00   #2
ALCO
Veteran Member
 
ALCO's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Port Perry, Ontario, Canada
Fuel Economy: 53 MPG (Imperial)
Default Quick reply please, code 16764

MIA, You won't hurt anything by driving the car. Glow plug(s) or harness can be fixed up anytime.
ALCO is offline   Reply With Quote
Old December 24th, 2003, 13:37   #3
jaydhall
Veteran Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Aurora Colorado
Default Quick reply please, code 16764

Yep. As long as it starts you are fine!
jaydhall is offline   Reply With Quote
Old December 24th, 2003, 17:05   #4
AndyBees
Veteran Member
 
AndyBees's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Southeast Kentucky
Default Quick reply please, code 16764

This response is probably too late, but it looks as if you have received good advice already,

My CEL popped on November 3rd. I got my VAG-COM and associated accessories going today (December 24th). As I type now, the Laptop is running diagnostics. The tests have revealed the same code (glow plug). Since the CEL come on back in November, I haven't noticed anything unusual about starting. However, the engine has been gradually acting up (surging) more and more. The symptoms (surging) seem to begin as I accelarate up to about 2200 RPM, above that rpm its not noticeable and seems to be okay. On crusie, it runs fine. The MPG seems to be okay too! At 97K, I suspect the intake is beginning to clog. So, while I am off for the holidays .... you gussed it! I will clean the intake.

Merry Christmas [img]/images/graemlins/grin.gif[/img]
AndyBees is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 21:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.12685 seconds with 10 queries
[Output: 58.15 Kb. compressed to 51.78 Kb. by saving 6.37 Kb. (10.96%)]