www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > TDI 101

TDI 101 Got a simple/basic TDI question? Are you a newbie (new to the forums). Feel free to post your question here.

Reply
 
Thread Tools
Old October 28th, 2019, 13:30   #1
Rishav
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: South africa
Default Tdi issues

Hi guys
Need help please or Iím going to get grey with this TDI, I drive a polo 1.9 tdi, 2007 model 9n3 sport line 96 kw model 6 speed . I recently while pulling a trailer found the car just lost total power I just managed to get home , next day I used Ross tech vcds and found the car came up with the fault underboost , so checked and did a DTC clear took the car for a drive same story , if you on the 6th gear and you put foot down under 1500 rpm the car just starts dropping speed you change down and get to 4th and foot down the car starts picking up speed and then a lag again by like 2300 rpm , got back home and checked again zero fauts , checked egr valve cleaned, vacuum pipes and even pulled out Maf sensor still the same driving the car daily but itís like a donkey , I checked for leaks but nothing at all ,I did log the car using vcds, I will attach it soon to this post , thank you in advance to anyone that would kindly assist me
Thank you
Rishav is offline   Reply With Quote
Old October 28th, 2019, 15:36   #2
BobnOH
not-a-mechanic
 
Join Date: May 2004
Location: central Ohio
Fuel Economy: 50/45/35
Default

It's possible the in-tank pump is getting weak or it's done and is wearing out the tandem pump.
BobnOH is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2019, 14:00   #3
Rishav
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: South africa
Default

Quote:
Originally Posted by BobnOH View Post
It's possible the in-tank pump is getting weak or it's done and is wearing out the tandem pump.
Iím not sure , how can I get that tested
Rishav is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2019, 14:15   #4
BobnOH
not-a-mechanic
 
Join Date: May 2004
Location: central Ohio
Fuel Economy: 50/45/35
Default

VW TDI Search Engine
I believe user DanG144 has a thread on checking in-tank fuel delivery to filter
BobnOH is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2019, 14:32   #5
Rishav
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: South africa
Default

Quote:
Originally Posted by BobnOH View Post
VW TDI Search Engine
I believe user DanG144 has a thread on checking in-tank fuel delivery to filter
Thank you Bob
Will go search for it , havenít used the car for a distance lol scared to get stuck on the road
Rishav is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2019, 16:01   #6
BobnOH
not-a-mechanic
 
Join Date: May 2004
Location: central Ohio
Fuel Economy: 50/45/35
Default

So did this just come about after you pulled the trailer? If the ECU sees any of several conditions it will revert to limp mode, not allowing the turbo to fully engage for high end power. Other than the lack of fueling, it's also possible one of the big hoses popped loose.
BobnOH is offline   Reply With Quote
Old November 7th, 2019, 15:44   #7
Rishav
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: South africa
Default

Quote:
Originally Posted by BobnOH View Post
So did this just come about after you pulled the trailer? If the ECU sees any of several conditions it will revert to limp mode, not allowing the turbo to fully engage for high end power. Other than the lack of fueling, it's also possible one of the big hoses popped loose.


I have recently serviced the car , fuel filter done 1000 kms on it could it be the fuel filter restricting it ..


Sent from my iPad using Tapatalk
Rishav is offline   Reply With Quote
Old November 7th, 2019, 15:45   #8
Rishav
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: South africa
Default

Quote:
Originally Posted by BobnOH View Post
So did this just come about after you pulled the trailer? If the ECU sees any of several conditions it will revert to limp mode, not allowing the turbo to fully engage for high end power. Other than the lack of fueling, it's also possible one of the big hoses popped loose.


Yes sir only after I pulled the trailer I felt it , checked the hoses seems fine no whistling noise either


Sent from my iPad using Tapatalk
Rishav is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle issues and shuddering issues. Help! slayer3055 VW MKV-A5 Golf/Jettas 9 May 24th, 2017 13:01
2014 TDI SEL Fuel Issues and High Pressure Fuel Pump Issues khoffman31 VW Passat Family (NMS and B7) TDIs (2012+) 4 March 2nd, 2016 20:05
PD150 Studdering issues when high RMP.. Lift Pump issues? tothemax TDI Power Enhancements 14 June 15th, 2013 15:38
09a EYP Vehicle Speed Sensor issues, possibly TCM issues TreyDavis VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 4 March 14th, 2012 15:40
WTT a 2001 Golf TDI Auto With Issues For a Manual TDI - N. CA ciccio70 TDI Cars for Sale/Wanted 5 November 2nd, 2010 18:42


All times are GMT -7. The time now is 21:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
© 1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.13511 seconds with 11 queries
[Output: 85.51 Kb. compressed to 73.91 Kb. by saving 11.60 Kb. (13.57%)]