www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > TDI 101

TDI 101 Got a simple/basic TDI question? Are you a newbie (new to the forums). Feel free to post your question here.

Reply
 
Thread Tools
Old February 26th, 2020, 12:39   #1
Riploo
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: Estonia
Fuel Economy: 3.9-5
Default Car wouldn't start

At this point I have started to pull my hair out. I have 2.0 125kw Seat Leon, which is little bit modified. EGR & DPF delete, chip, turbo, jne.

All started when car stalled on me trying to get going in 3'rd gear(my bad). Turned back on without any problems, but then randomly stalled again. Tried cranking it, but nothing happened. Fast forward, I have tried pretty much everything. Engine doesn't make any weird noises, and cranks normally, but doesn't fire up. Checked if there were any codes with VAG-COM. VAG showed 1 error on Gateway data bus. "CAN Bus cannot be reached", and with some other tool it showed DTC. 01305 - Databus infotainment - No Signal/Communication.
I have checked ECU(No moisture), gone through miles of wiring, checked every fuse, disabled different modules. Diesel comes up, and injectors are fine. Checked both diesel pumps(In tank, and the one next to engine). Car has new fuel in it as well. Maybe bad ECU, bad chip?

I have lost all hope.
Riploo is offline   Reply With Quote
Old February 26th, 2020, 13:00   #2
DivineChaos
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: gets cold here
Default

have you checked your cecm? all can bus goes through it. sounds like a module has failed and is corrupting the signal. can you get into every module with vag com?
DivineChaos is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2020, 10:00   #3
Riploo
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Location: Estonia
Fuel Economy: 3.9-5
Default

I can access every module, but when i try to run a test on Gateway Can bus, it gives me this error. And when I was using VCDS, and relay 449 on the Module got hot.

If picture doesn’t load, it has error Refused by Control module, state 09. Mes - 7F 22 22
Any idea? Bad module or bad wires?

Last edited by Riploo; February 27th, 2020 at 10:02.
Riploo is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car wouldn't start, jumped it to start, but they say battery is OK? ksing44 VW MKVI-A6 Golf family including Jetta SportWagen (~ 2010-2014) 16 January 24th, 2013 09:32
Car wouldn't start then it start after I unplug battery for 1 minute Nico3d3 TDI 101 3 October 29th, 2010 03:11
Car wouldn't start, then did but has low power, no it wont start again bigelzworth TDI 101 3 May 27th, 2008 11:54
Car wouldn't start and now it does joshman VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 7 May 21st, 2008 19:11
Car wouldn't start... clay1260 VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 2 November 30th, 2005 17:20


All times are GMT -7. The time now is 17:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2020, All Rights Reserved
Page generated in 0.17650 seconds with 13 queries
[Output: 57.86 Kb. compressed to 52.56 Kb. by saving 5.30 Kb. (9.16%)]