www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > TDI 101

TDI 101 Got a simple/basic TDI question? Are you a newbie (new to the forums). Feel free to post your question here.

Reply
 
Thread Tools
Old February 2nd, 2009, 00:08   #1
surfpilot111
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Philippines
Default I have an Audi A3 2.0TDi with a damaged BKD engine, can i replace it with a BRD ?

Can i Replace it wit a BRD coming from an Audi A4? Can i use my engine brackets on the BRD pd170 engine and make it work on my Audi A3(with a BKD pd140 engine)?

If i replace it with another BKD engine, will this surely fit my A3? Did the BKD come out in the Audi A4 as well? The reason for me asking is that someone is offering me a replacement BKD engine (same as my damaged one) and i just want to be sure its a direct fit on my '07 Audi A3. TIA!
surfpilot111 is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2009, 00:41   #2
hid3
Banned
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lithuania, Vilnius
Default

What has happened to your BKD? IIRC BKD is only limited to A3, A4s have some different. Please have in mind that replacing only engine (BKD->BRD) probably won't work; you'll need an ECU and lots of other things. So I guess it's a good idea to repair your BKD or replace it with another BKD...
hid3 is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2009, 00:53   #3
surfpilot111
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Philippines
Default

the turbo seals gave and it in turn drained oil from the engine (i think) and damaged the engine.

a vendor is selling me a BKD engine and am worried that it might have different engine mounts. Is this possible that the engine mounts are different from this BKD engine even if I have a BKD pd140 in my '07 A3 2.0TDi? TIA

what i mean is would it be possible to have different engine mounts between two "BKD" code engines?

Last edited by surfpilot111; February 2nd, 2009 at 06:47.
surfpilot111 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 20:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.11433 seconds with 10 queries
[Output: 52.83 Kb. compressed to 47.63 Kb. by saving 5.20 Kb. (9.84%)]