www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD)

VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) This is a general discussion about A4/MkIV Jetta (99.5-~2005), Golf(99.5-2006), and New Beetle(98-2006). Both VE and PD engines are covered here.

Reply
 
Thread Tools
Old November 3rd, 2012, 09:34   #1
RichA
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maryland
Question Help with poor cold startup

This thread is in reference to my 2004 MKIV BEW Jetta. When the temps get cooler it becomes more and more difficult to start and keep running. The glow plugs were changed to the new ones under the recall. The ECM was re-mapped at the time of the recall. When it is cool to cold out and you attempt to start it, the car will either start and cut out immediately or start and run at a very low idle (400-500) and preform what I call lobing. Now the car has 205K and the cam was replaced at approx. 200K. Has anyone else experienced this problem or have an idea as to what might be causing it? Any ideas would be appreciated.
__________________


RichA is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2012, 07:05   #2
RichA
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maryland
Default

Bump. Anybody?
__________________


RichA is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2012, 07:19   #3
Dieselducky
Veteran Member
 
Dieselducky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dunnville
Default

How long are you holding the starting on for?
Dieselducky is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2012, 08:33   #4
RichA
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maryland
Default

Until the glow plug indicator goes off. I make that this is done at every startup regardless of outside temperature.
__________________


RichA is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poor fueling when cold? Cold-blooded? theflyingturtle TDI 101 3 August 7th, 2011 11:31
No boost at cold startup dirtdub TDI 101 15 November 15th, 2008 07:11
cold startup problem on cold weather xls TDI 101 4 February 19th, 2008 08:31
Cold Engine Startup jap TDI 101 16 December 9th, 2003 14:39


All times are GMT -7. The time now is 03:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2020, All Rights Reserved
Page generated in 0.11264 seconds with 11 queries
[Output: 62.77 Kb. compressed to 56.15 Kb. by saving 6.62 Kb. (10.55%)]