www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You




Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > OBD Scanners

OBD Scanners Discussions on using On Board Diagnostic (OBD) scanners/ Diagnostic Equipment related to TDIs

Reply
 
Thread Tools
Old October 23rd, 2010, 17:01   #61
xubio
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Burnaby, BC
Default

This app is awesome. I noticed that my plots also plot the time column as a separate series in the plot, instead of using the time for the x-axis of the column, like this:



Is it possible to modify the application to use the time column for the x axis? If the source code was available, I'd be happy to have a go at making the changes.

Last edited by xubio; October 23rd, 2010 at 17:04.
xubio is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2010, 18:41   #62
jollyGreenGiant
Veteran Member
 
jollyGreenGiant's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Bradford Massachusetts
Default

I can't see any of the details in terms of what ECM, measuring blocks and values are feeding into the plot above.

Not all measuring blocks are created equal. It would seem odd that a measuring block would have it's own time value as a channel but I guess it wouldn't surprise me, I just haven't seen that before. What would you want it to do with this channel's data then?
jollyGreenGiant is online now   Reply With Quote
Old October 26th, 2010, 21:42   #63
xubio
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Burnaby, BC
Default

Sorry, I should've included a better image. This one should be better. Also here's the first lines of my log file:
Code:
 Tuesday,26,October,2010,19:59:04:54607,VCDS Version: Release 10.6.1 (x64),Data version: 20100831
028 906 021 JB,ADVMB,1.9l R4 EDC  G00SG  1457,

,,G003,F1,G003,F2,G004,F0,G011,F1,G011,F2,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,G000,F0,
Marker,TIME,Group 3 - Field 1,TIME,Group 3 - Field 2,TIME,Group 4 - Field 0,TIME,Group 11 - Field 1,TIME,Group 11 - Field 2,,,,,,,,,,,,,,,
,STAMP,MAF (specified) - 240-340,STAMP,MAF (actual) - 240-340,STAMP,Engine speed - 861-945,STAMP,Specified MAP,STAMP,Actual MAP,,,,,,,,,,,,,,,
,, mg/str,, mg/str,, /min,, mbar,, mbar,,,,,,,,,,,,,,,
,0.36,250.0,0.36,282.6,0.72,903,0.01,948.6,0.01,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,1.44,250.0,1.44,282.6,1.81,903,1.08,948.6,1.08,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,2.52,245.0,2.52,266.0,2.88,1134,2.16,948.6,2.16,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
,3.61,220.0,3.61,339.2,3.96,1365,3.24,948.6,3.24,989.4,,,,,,,,,,,,,,,
Also note in the image that the field headings are not using the field names from line 6; makes me wonder if my data logs have a different format. (They are Canadian:-)



Last edited by xubio; October 27th, 2010 at 23:15.
xubio is offline   Reply With Quote
Old October 27th, 2010, 00:04   #64
xubio
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Burnaby, BC
Default

I figured out the problem. I was using Advanced Measuring Values, in which case the log file format is different. If I use Measuring Blocks, the results are much better.
xubio is offline   Reply With Quote
Old March 2nd, 2011, 15:34   #65
DonNiger
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Estonia
TDI(s): A6C5 AVF
Default

Hmm, strange. It shows just first reading (Engine speed,MAF (specified),MAF (actual),EGR duty cycle - just engine speed is displayed).
And I can not see your .csv file with the v-scope installed. Strange but I can not figure out what is the problem.
DonNiger is offline   Reply With Quote
Old March 3rd, 2011, 18:50   #66
KERMA
 
KERMA's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: here
Default

nominate for sticky status
__________________
HP is for show, TQ is for go.
celebrating 15 years of: http://www.kermatdi.com
kermatdi on facebook
No, no, you're not thinking; you're just being logical. - Neils Bohr
KERMA is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2011, 13:01   #67
CopaMundial
Veteran Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Southeastern PA
Default

Bump for a thread that deserves sticky status or at the very least a mention in the TDI 101: How To thread.

Now, for my question.
Can anyone make some suggestions of what would make good groups of measuring blocks to graph against one another?
I'm looking to just check on general health of my car, plus I'm troubleshooting what might be the very slightest of hesitations under acceleration. It almost feels like a vibration, but I don't think it's mechanical or rotational drive train type of thing... it could be a fueling hesitation, but it's only under heavy acceleration (say ~3k rpm).

If possible I'd like to use JollyGreen's application to lay out some graphs to help me seek advice from the community, so any suggestions of good values to graph together would be appreciated.
CopaMundial is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 22:24   #68
bart3298
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Iowa
Default how to use

So, being computer stupid, once I have logs saved on my laptop how do I view them with this application. I need some step by step directions on how to use it. I have a Dell laptop with windows 7 home version on it. Will this work? Thanks!!!!1
bart3298 is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 22:20   #69
CopaMundial
Veteran Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Southeastern PA
Default

Quote:
Originally Posted by bart3298 View Post
So, being computer stupid, once I have logs saved on my laptop how do I view them with this application. I need some step by step directions on how to use it. I have a Dell laptop with windows 7 home version on it. Will this work? Thanks!!!!1
Just click (and hold down mouse button) on the log you want and drag it on top of the LogPlottingApplication.

Last edited by CopaMundial; June 27th, 2011 at 07:09. Reason: Correction: I originally said 'right click and drag'... but it's just the regular 'left click and drag'
CopaMundial is offline   Reply With Quote
Old June 29th, 2011, 14:16   #70
bart3298
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Iowa
Default

Quote:
Originally Posted by CopaMundial View Post
Just click (and hold down mouse button) on the log you want and drag it on top of the LogPlottingApplication.
Thanks for the info!!!! I'll give it a try.
bart3298 is offline   Reply With Quote
Old October 3rd, 2011, 13:58   #72
T0M_NASTY
Member
 
T0M_NASTY's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Edmonton Alberta
Default

sticky this!!! also added a link to TDI 101 HOW TO thread
__________________
2004 Jetta BEW 5 spd
T0M_NASTY is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2013, 09:38   #73
CopaMundial
Veteran Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Southeastern PA
Default

Just bumping this thread up for newer users who may not be aware of JollyGreenGiant's excellent graphing tool.
CopaMundial is offline   Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 10:50   #74
compu_85
Gadget Guy
 
compu_85's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Springfield VA
Default

Support for Adv Measuring blocks would be fantastic as that's all some of the newer cars have.

Thread is now a sticky.

-J
__________________
Present:
2018 Tesla Model 3 DM. 3500 miles.
2014 Cadillac ELR. 33,000 miles.
2013 Fiat 500e. 33,000 miles.
99.5 Jetta "GLX" TDI. 323,000 miles. Power Memory Seats, HIDs 11mm pump, BV39 Turbo, RCIII 36/47 MPG.
1991 Mercedes 350SDL 230,000 miles, 70,000 on engine. 18/27 MPG.
Past:
2012 Passat SE TDI DSG. 114,000 miles. LED tails, Memory Seat, HIDs. Bought back by VW.
2004 Touareg V10 TDI. 165,000 miles. Sold to Matt98AHU w/ flat camshafts.
1988 Audi 5000S Quattro, 1992 Jetta ECOdiesel, 1991 Jetta ECOdiesel.
Thank you for giving me the BUG*PWR award. It means a lot to me!

Check out the official TDIClub Chat Room!
Quote:
Originally Posted by BRUSSELS BELGIAN View Post
Maybe I should pay MYSELF to do bad work on my car!
compu_85 is offline   Reply With Quote
Old July 24th, 2014, 20:44   #75
sptsailing
Veteran Member
 
sptsailing's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Safety Harbor, FL
Fuel Economy: 44 typical, 38 minimum, but as high as 50
Default Does this program still work?

I have the current VCDS program, and the CSV output does not seem to work with this program. Can anyone shed some light on what changes to the current CSV file outputs might allow it to work?
sptsailing is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.17074 seconds with 10 queries
[Output: 124.82 Kb. compressed to 103.64 Kb. by saving 21.18 Kb. (16.97%)]