www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You




Go Back   TDIClub Forums > Meetings/ GTG/ Regional Discussions > Ontario

Ontario Local discussions for those in the Ontario, Canada area.

Closed Thread
 
Thread Tools
Old March 31st, 2012, 08:53   #1
grawil
Veteran Member
 
grawil's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: The great white north
TDI(s): '00 Golf
Exclamation mrvermin: where are the photos?

You started two threads where you accused a local tdi guru (and a fellow club member) of gross incompetence and said you will post high-res photos as proof.

Quote:
Originally Posted by mrvermin
From how it was explained to me, the only way to cause those "injuries" to the Cam Gear was to install it using an Air Gun to tighten it instead of a proper Torque Wrench. Apparently, when my mechanic [new mechanic: Wroth] tried to get the Cam Gear off, he found that it had been tightened to about 200lbs/ft causing it to crack [old mechanic: VDUB TECH]...
We are all still waiting for the photos so please update your threads.
Photos show you at the wed. meetup but nobody there has commented and I see you want your injectors balanced. I cant imagine anyone here wanting to do business with you until you clear this up.
__________________
Must reads: faq, howtos, search, ignore a user.
grawil is offline  
Old March 31st, 2012, 13:36   #2
Silver02TDI
Veteran Member
 
Silver02TDI's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ottawa
Default

Please post in the relevant threads instead of starting a new one to stir up **** and add drama to the forum. I'm not taking sides as I like both parties, but a third thread like this is completely unnecessary.
__________________
2015 Highlander Hybrid Limited
2012 Golf Wagon TDI 6spd Highline /w Nav (Bought Back)
2002 Jetta TDI (Traded)
Silver02TDI is offline  
Old April 1st, 2012, 12:17   #3
Abacus
That helpful B4 guy
 
Abacus's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Nobleboro, Maine
Fuel Economy: And the miles just keep ticking away
Default

Quote:
Originally Posted by Silver02TDI View Post
Please post in the relevant threads instead of starting a new one to stir up **** and add drama to the forum. I'm not taking sides as I like both parties, but a third thread like this is completely unnecessary.
I agree completely.
__________________
'97 B4: 452,000 miles Malone 3, K03/04 Hybrid Turbo, PP520's, Stage 2 cam, SBC3, ARP studs, Westach EGT/Boost, Koni Reds/Yellows, 2 1/4" exhaust, 2.5" Cat, no mufflers or EGR, Evo plate,
'96 B4V: 356,000 miles Malone 2+, PP520's, 6 speed, 02J short shifter, E-Codes, G60 brakes, Evo plate, DMF, stainless exhaust, heated leathers, cold weather package
BUG*PWR 2013 Award Winner
Abacus is offline  
Old April 1st, 2012, 12:36   #4
Quanger
Veteran Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto/Ottawa
TDI(s): Mk4 ALH TDi
Default

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=347966
__________________
01 Golf 2dr GL TDI MT
Quanger is offline  
Old April 1st, 2012, 14:46   #5
geoman
Veteran Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: woodstock ontario canada
Default

i think its obvious that grawil grew impatient, as did i, for a response to the notion that the removal caused the damage to the gear rather than the improper installation as we were led to believe in the original posting. it's also obvious that we all read new threads pertaining to a relevant matter. for more info on this particular matter i would direct you to tdi 101 where, for educational purposes, i'm certain, the op has created a new thread asking worldwide opinion to weigh-in substantiating his claim.

anyone got some popcorn?
__________________
now about fuel economy...
you've got it so use it!
save a turbo...idle for 1-2min after a hot trip before shutting down.
geoman is offline  
Old April 1st, 2012, 18:12   #6
imo000
Veteran Member
 
imo000's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cambridge
Default

Stop using "We". Speak for yourself and if there are others that you are representing, and feel like fragging them in, please name them.
imo000 is offline  
Old April 1st, 2012, 18:54   #7
dr_p
Veteran Member
 
dr_p's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Woodbridge, ON
Default

geoman and I, we.... and speaking for ones self, where is mrvermin? probably watching his thread in TDI 101......... because he is not following up on the threads he started elsewhere

Last edited by dr_p; April 1st, 2012 at 18:57.
dr_p is offline  
Old April 1st, 2012, 19:05   #8
Bob_Fout
Oil Wanker
 
Bob_Fout's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Indiana
Default

Don't wait for the translation, yes or no!
__________________
2003 Jetta TDI (sold) / 2015 GTI 2.0T
Photos | Mods | CJ-4 Oils | Oil Analysis | Stage II Cam
Bob_Fout is offline  
Old April 1st, 2012, 20:41   #9
geoman
Veteran Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: woodstock ontario canada
Default

Quote:
Originally Posted by imo000 View Post
Stop using "We". Speak for yourself and if there are others that you are representing, and feel like fragging them in, please name them.
oops, you're right. i should explain. you can lump me into the group of curious onlookers ("we") still waiting for high res pics which may help clarify the condition which the op's mechanic found the gear in. until that happens, this whole thing looks more like slagging the installer and less about part failure, erroneous install and/or luck. read mrvermin's reply to abacus. no mention that the damage in the pic of the gear was due to removal. this implies that it was damaged by someone(installer), somehow(over-torque).
__________________
now about fuel economy...
you've got it so use it!
save a turbo...idle for 1-2min after a hot trip before shutting down.
geoman is offline  
Old April 1st, 2012, 21:34   #10
Wingnut
Veteran Member
 
Wingnut's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Toronto & Whitby
Fuel Economy: 4.5L/100km
Default

We don't need 3 threads on the same subject. In fact there shouldn't even be 2, but I do not want to mess with the other 2 in case I get accused of favoring one side over another. But this one I can lock without too much backlash.
__________________
Moving? Need boxes?
Go green and check out FROGBOX.com


Old Ride (2000 Black Sedan): Gone

New Ride: (2003 Silver Wagon): Malone Tuned, T4 injectors, 11mm pump, 2.5" Magnaflow cat back, PD150 intake, OMI, Wingnut SS, ERF 6 speed, Bilstein TC Sport susp. w/GTI springs, Neuspeed RSB, Santa Monica's, Autometer Cobalt Boost & EGT, MFA Sport cluster, GLI Leather seats, SS vacuum lines, AVIC Z3 Nav and I still get 4.5L/100km (I got 3.9L/100k on a tank once)
Some handy 'How to's'
Wingnut is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OK....tried to upload photos...but... highender TDI 101 1 March 17th, 2009 03:10
posting photos Josboy TDI 101 12 June 22nd, 2007 12:28
Not able to see photos silverbox TDIClub and TDIClub Forum News, Issues, Problems and Suggestions 0 May 4th, 2007 11:58
Baltimore (mini)GTG - Photos, Photos, Photos!!! tongsli Eastern USA 113 May 18th, 2002 17:22
Intake Cleaning Photos !! (Large Photos) dzcad90 VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 6 May 15th, 2001 01:11


All times are GMT -7. The time now is 05:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.15876 seconds with 13 queries
[Output: 98.37 Kb. compressed to 83.52 Kb. by saving 14.85 Kb. (15.10%)]