www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You




Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKVI-A6 Golf family including Jetta SportWagen (~ 2010-2014)

VW MKVI-A6 Golf family including Jetta SportWagen (~ 2010-2014) Discussions area for A6/MkVI (2010-2014) Golf and Golf Wagons (Jetta Sportwagon in the USA).

Reply
 
Thread Tools
Old January 8th, 2019, 18:05   #1
GimmeBoost
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: CT
Default Diagnosing low boost?

I picked up my new-to-me TDI 12/29. It's a 6-spd 4-door slicktop with 60k miles from a used car "wholesale" type place. Remediation stuff was done, then it went to auction, now it's mine. I hooked up my OBD scanner and started watching how things work via Torque Pro last week and noticed that the car isn't boosting properly. The turbo spools up smartly to 15-17 psi but then immediately drops to 10-12psi and stays there. This is in the 2-3k rpm range with the engine fully warm. From what I've read I should be seeing 20-22psi pretty steadily at WOT in that rev range, correct?

No codes present, stored or active. The car seems to run well aside from this. The only issue I've noted was a stumble as if one cylinder wasn't firing on a cold start when the temps were in the 20s F that resolved quickly.

I did order a Ross-Tech VCDS that'll be here Thursday. I've read a bit and it seems to most likely either be a vacuum issue of some kind (leak or N75 problem) or an issue with the MAF. Is there anything else I should be checking? Is there anything in particular I should be looking at in Torque or VCDS when it arrives that'll help me narrow down the possibilities or do I just need to start getting dirty?

Thanks.
GimmeBoost is offline   Reply With Quote
Old January 12th, 2019, 02:32   #2
GimmeBoost
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: CT
Default

Got my VCDS. Fantastic tool. Went out and did some logging. 2400mbars, right where it should be. It would seem the information obtained via the dongle and Torque app is not necessarily correct. This is frustrating, but every tool has its limits I suppose.
__________________
GimmeBoost is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diagnosing a low power/low MPG issue thechoochlyman VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 10 June 19th, 2017 18:28
Need Help With Diagnosing Low MPG deejaaa VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 3 March 23rd, 2016 23:32
Diagnosing low acceleration, with graphs. Abacus VW MKIII-A3/B4 TDIs 34 December 28th, 2014 20:09
Diagnosing low power after recent rebuild? saucer VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 2 January 3rd, 2013 12:05
Need some help diagnosing low power/boost problem SilveR316 TDI 101 21 June 14th, 2007 21:16


All times are GMT -7. The time now is 00:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.07543 seconds with 11 queries
[Output: 52.76 Kb. compressed to 48.78 Kb. by saving 3.98 Kb. (7.54%)]