www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You




Go Back   TDIClub Forums > Forum and Web Page Info > TDIClub and TDIClub Forum News, Issues, Problems and Suggestions

TDIClub and TDIClub Forum News, Issues, Problems and Suggestions This is the place for updates on the website and forums. This is also the spot for forum questions, comments, ideas, gripes, requests, etc. This forum is NOT for posting problems about your car. Non-topic posts will be moved or removed.

View Poll Results: Is TDIClub slow (ie loading pages takes longer than 15 secs on HighSpeed connection.)
Never 49 32.45%
Occasionally at random times from various locations 58 38.41%
Occasionally at random times from one location only 14 9.27%
Occasionally, but always at the same time from various locations 5 3.31%
Occasionally, but always at the same time from only one location 2 1.32%
Often 19 12.58%
Always 4 2.65%
Voters: 151. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old April 18th, 2014, 19:58   #61
NB_TDi
 
NB_TDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NB, Canada █♣█
Fuel Economy: Best 56MPG
Default

Quote:
Originally Posted by ymz View Post
Then why do they work acceptably (?) for a while? Anywhere from 6 months to 2 years, and then, usually in my experience, the WiFi module becomes unreliable...

So what should I buy as a replacement? It's no fun driving a couple of hours each way to my in-laws to set up yet another unit...

Yuri
Heat. They lack active cooling so after time, they die.

I find TP-Link units to be a good mid-range type. They support a lot of high-end features for a good price.
__________________

1994 Jetta 1.8 2000 Jetta TDI, 2005 Jetta 2.0, 2010 Tiguan 2.0 TFSI 4Motion, 2014 Jetta 2.0
Everytime you post a picture with PhotoBucket, a TDI gets below 30MPG.
NB_TDi is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2014, 12:50   #62
VeeDubTDI
Good Ol' Boy
TDIClub Enthusiast
 
VeeDubTDI's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Springfield, VA
Default

Page loads are very very slow today... slower than they normally are for me at work. Normal page loads take 5-10 seconds for me, but today it's more like 25 seconds.
__________________
TDIClub Chat: irc.freenode.net ##tdiclub
EV Chat: irc.freenode.net ##ev
VeeDubTDI is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2014, 13:07   #63
VW Derf
Administrator
 
Join Date: Jul 1996
Location: Richmond, BC, Canada
Fuel Economy: 5.9L / 100km
Default

Pages are loading in about a second for me here...The closest I've come to nailing this down is either ISP or DNS issues. It is not the TDIClub server.
__________________

2010 Golf Highline Wagon (Blue Graphite Pearl)
Aspherical Mirrors

- Past VWs:
2003 Indigo Blue TDI Bora Wagon;1996.5 Black 2.sl0w Golf
VW Derf is offline   Reply With Quote
Old June 13th, 2014, 11:19   #64
Fla_Panther
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Tampa
Fuel Economy: ~33 MPG so far
Default

Code:
Who is your Internet Service Provider (ISP)/location: Brighthouse Networks, Tampa FL
Time of day when testing was done(Pacific time): Any time of day
What kind of connection are you using: Cable/DSL at home, corporate LAN at work
How often do you encounter slow pages on TDIClub: Always. Every single page.
What does the web page seem to spend most of the time waiting on: forums.tdiclub.com
Your download speed at www.speedtest.net - At home I'm 69MB down/6MB up. I can do one from work if you want.
How long does it take to load: forums.tdicub.com 6-10 sec
How long does it take to load:http://www.tdiclub.com/store/ <1Sec
How long does it take to load: http://pics2.tdiclub.com/store/  <1Sec
How long does it take to load: http://www.ec.gc.ca/meteo-weather/de...3FWT.mc_id=tw2 Error 404
The line found at the bottom of a forum page: Page generated in 0.24704 seconds with 13 queries
When I ping forums.tdiclub.com I am told the IP address is 65.110.12.166.

I started an endless ping and let it run for a while, it was very steady at 89ms-91ms:

Code:
Reply from 65.110.12.166: bytes=32 time=88ms TTL=46
Reply from 65.110.12.166: bytes=32 time=88ms TTL=46
Reply from 65.110.12.166: bytes=32 time=88ms TTL=46
Reply from 65.110.12.166: bytes=32 time=88ms TTL=46
Reply from 65.110.12.166: bytes=32 time=89ms TTL=46

Ping statistics for 65.110.12.166:
    Packets: Sent = 421, Received = 421, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 88ms, Maximum = 103ms, Average = 89ms
Likewise, traceroute seems reasonable for a trip from FL to CA with no major jumps in service...

Code:
C:\Users\Steve>tracert 65.110.12.166

Tracing route to forums.tdiclub.com [65.110.12.166]
over a maximum of 30 hops:

  1    10 ms    10 ms     9 ms  10.100.32.1
  2    10 ms    10 ms     9 ms  72-31-237-11.net.bhntampa.com [72.31.237.11]
  3    12 ms    12 ms    14 ms  tengig0-4-0-2.tamp05-car2.bhn.net [71.44.1.224]
  4    25 ms    23 ms    23 ms  ten0-11-0-4.tamp20-car2.bhn.net [72.31.237.208]
  5    16 ms    17 ms    16 ms  ten0-13-0-0.orld71-CAR2.bhn.net [71.44.1.213]
  6    18 ms    27 ms    16 ms  72-31-188-176.net.bhntampa.com [72.31.188.176]
  7    18 ms    14 ms    15 ms  10.bu-ether15.orldfljo00w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.98]
  8    23 ms    23 ms    23 ms  bu-ether18.atlngamq47w-bcr01.tbone.rr.com [66.109.1.72]
  9    22 ms    23 ms    24 ms  107.14.17.190
 10    23 ms    22 ms    23 ms  v203.core1.atl1.he.net [209.51.175.41]
 11    60 ms    49 ms    50 ms  10ge10-4.core1.chi1.he.net [184.105.223.225]
 12    71 ms    57 ms    66 ms  100ge13-1.core1.msp1.he.net [184.105.223.178]
 13    65 ms    67 ms    72 ms  10ge1-3.core1.ywg1.he.net [184.105.80.14]
 14    83 ms    79 ms    80 ms  10ge1-1.core1.yyc1.he.net [184.105.223.214]
 15    98 ms    99 ms    98 ms  10ge3-2.core1.yvr1.he.net [184.105.223.218]
 16    98 ms    90 ms    89 ms  aebc-internet-corp.10gigabitethernet1-4.core1.yvr1.he.net [64.71.135.158]
 17    92 ms    90 ms    90 ms  208.110.96.12.core25668.cipherkey.com [208.110.96.12]
 18    89 ms    90 ms    90 ms  forums.tdiclub.com [65.110.12.166]

Trace complete.
Fred/Derf,

If you haven't gotten with Roishe Cheng on his/her offer of assistance I'd suggest it. I work for Brighthouse (my local ISP) and 24/7/365 it takes ~6 seconds to load every single page from the forums, both from home and at work. The reason I'd have to say it's server related is that the pings and traceroutes are clean, and pics and store pages load for me flawlessly. So it's something having to do with the forum.

I saw some posts from you earlier in this thread suggesting a growth in users. Right now I show 3360 (493 members and 2867 guests) which is somewhere around the numbers you posted before your server upgrade, so either there was another increase in users, or there's something funky with how the server is handling forum pages compared to other pages.

Can you tell the server to prioritize serving forum pages over pics/store pages? If so that might be all that's needed, depending on how many requests you're getting for those other subdomains.

I'd love to offer more assistance but I'm a network engineer, not a server admin. If you're needing to upgrade the servers again I'd suggest and support a fundraising drive.

Last edited by Fla_Panther; June 13th, 2014 at 11:23.
Fla_Panther is offline   Reply With Quote
Old January 29th, 2015, 20:22   #65
swetbak
Veteran Member
 
swetbak's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ft. Myers, FL
Default

Maybe it's a FL thing. I've been visiting this site for over 6 months now and it is (and has always been) by far the slowest website I go to. On a good day it rivals dial-up. Either at work or at home. The only thing that seems normal is when I hit the back button. Definitely as Server thing. Lot's of data that is probably not accessed efficiently.
I have a 10mb dsl connection at home. No idea what the speed at work is.
Numbers are one thing, but perception is everything.
I visit mostly the forum and the site that loads slowly is forums.tdiclub.com. If it isn't cached it takes at least 5 seconds which is an eternity when wanting to move around quickly. "At least" means the fastest. It's so slow at times I think the website has frozen.

I took just 35 seconds to refresh this page and 5 seconds for the "edit" window to open.

Last edited by swetbak; January 29th, 2015 at 20:41.
swetbak is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2015, 06:38   #66
VW Derf
Administrator
 
Join Date: Jul 1996
Location: Richmond, BC, Canada
Fuel Economy: 5.9L / 100km
Default

It seems there may be some unresolved and unresolved issues with a few ISPs. Please PM or email me the details, but some test you can try are http://www.webpagetest.org/ or http://tools.pingdom.com/fpt/ to see if the issue is with your ISP or the forums.
__________________

2010 Golf Highline Wagon (Blue Graphite Pearl)
Aspherical Mirrors

- Past VWs:
2003 Indigo Blue TDI Bora Wagon;1996.5 Black 2.sl0w Golf
VW Derf is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2015, 06:42   #67
whitedog
Veteran Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Bend, Oregon
Default

http://www.webpagetest.org/result/150202_E9_SP4/

Is that what you need?
__________________
Can rent movies at BlockBuster.
whitedog is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2015, 07:00   #68
VW Derf
Administrator
 
Join Date: Jul 1996
Location: Richmond, BC, Canada
Fuel Economy: 5.9L / 100km
Default

Yes, but only for those that have speed issues at some point. This can help determine if the issue is the server or something between the member and the server as this tests from a different location.
__________________

2010 Golf Highline Wagon (Blue Graphite Pearl)
Aspherical Mirrors

- Past VWs:
2003 Indigo Blue TDI Bora Wagon;1996.5 Black 2.sl0w Golf
VW Derf is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2015, 10:03   #69
VeeDubTDI
Good Ol' Boy
TDIClub Enthusiast
 
VeeDubTDI's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Springfield, VA
Default

Quote:
Originally Posted by VW Derf View Post
It seems there may be some unresolved and unresolved issues with a few ISPs. Please PM or email me the details, but some test you can try are http://www.webpagetest.org/ or http://tools.pingdom.com/fpt/ to see if the issue is with your ISP or the forums.

I'll do that from work tomorrow.
__________________
TDIClub Chat: irc.freenode.net ##tdiclub
EV Chat: irc.freenode.net ##ev
VeeDubTDI is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2015, 17:00   #70
VeeDubTDI
Good Ol' Boy
TDIClub Enthusiast
 
VeeDubTDI's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Springfield, VA
Default

http://www.webpagetest.org/result/150208_ZZ_295/

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/bEBw...ms.tdiclub.com

Neither of those two tests seems to show the 5+ seconds of nothing on initial page load.
__________________
TDIClub Chat: irc.freenode.net ##tdiclub
EV Chat: irc.freenode.net ##ev

Last edited by VeeDubTDI; February 7th, 2015 at 17:02.
VeeDubTDI is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2015, 06:02   #71
IndigoBlueWagon
TDIClub Enthusiast
Principal IDParts
Vendor
w/Business number
 
Join Date: Aug 2004
Location: South of Boston
Fuel Economy: 50/45/37
Default

Over the past week or so the site is much slower for me than it has been in the past. I initially thought it was my cable provider but it's very slow both at home and at work. Is anything going on that's causing this?
__________________
2002 Jetta wagon, 373K, RC3+; 1993 Mercedes-Benz 300D 2.5, 197K; 1997 Passat, 286K; '99.5 Golf, 259K; 2011 335d, 56K; 2015 Golf Sportwagen, 10K. Principal, http://www.idparts.com
Kid's cars: 2002 Golf TDI, 2002 Jetta TDI
IndigoBlueWagon is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2015, 06:23   #72
VW Derf
Administrator
 
Join Date: Jul 1996
Location: Richmond, BC, Canada
Fuel Economy: 5.9L / 100km
Default

Other than me being out of town, no..I have restarted and cleaned a few things up so hopefully things are back to normal now.
__________________

2010 Golf Highline Wagon (Blue Graphite Pearl)
Aspherical Mirrors

- Past VWs:
2003 Indigo Blue TDI Bora Wagon;1996.5 Black 2.sl0w Golf
VW Derf is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2015, 07:41   #73
fxk
Veteran Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Vast wilderness between DC and Baltimore
Default

Quote:
Originally Posted by VW Derf View Post
For a while there have been reports of TDIClub being slow to respond. While there might be a few times for maintenance reasons this could happen, it should be infrequent. Also I have been unable to replicate these issues as the forums are pretty much always snappy no matter why kind of computer and connection I have and the number of people experiencing this issues seems to be low. Due to this I believe the problem is external, but I need a little more information to help track down the problem and find the root cause.
To help isolate the issues if you could answer the poll question and answer the following questions for each internet provider/location you access the forums it would be a great assistance. Please post the results below or send me a PM (VW Derf). When I have enough answers I will note at the bottom of this thread and close the topic.
Who is your Internet Service Provider (ISP)/location:
PLEASE ENTER ISP and location
Comcast.net - Washington DC
Time of day when testing was done(Pacific time):7:40PST (10:40EDT)
  • 0-4am
  • 4-8am
    [X]8-12 noon
    [X]12-4pm
  • 4-8 pm
  • 8-12 midnight
What kind of connection are you using:
  • dialup
  • smart phone/cellular connection
    [X]Cable/DSL
  • Satellite connection
  • corporate LAN connection
  • other
How often do you encounter slow pages on TDIClub:
  • Never
    [X]Occasionally at random times
  • Occasionally, but all ways at the same(s) time of day
  • Always
In the status bar found on the bottom of your browser, what does the web page seem to spend most of the time waiting on:
  • can't see
  • www.tdiclub.com
  • tdiclub.com
  • forums.tdiclub.com
  • pics.tdiclub.com
  • pics2.tdiclub.com
  • other
Your download speed at www.speedtest.net
  • < 1Mbps
  • 1Mbps - 5Mbps
  • 5-10Mbps
    [X]>10Mpbs
How long does it take to load: forums.tdicub.com
  • <1Sec
  • 1-5sec
  • 6-10 sec
  • 11-20 sec
  • 21-45 sec
  • > 45 sec
    [x]N/A - showed "Page Not Found"
How long does it take to load:http://www.tdiclub.com/store/
  • <1Sec
  • 1-5sec
  • 6-10 sec
  • 11-20 sec
  • 21-45 sec
  • > 45 sec
    [X]N/A Showed Page Not Found"
How long does it take to load: http://pics2.tdiclub.com/store/
  • <1Sec
  • 1-5sec
  • 6-10 sec
  • 11-20 sec
  • 21-45 sec
  • > 45 sec
    [X]N/A - "Not Found"
How long does it take to load: http://www.ec.gc.ca/meteo-weather/de...3FWT.mc_id=tw2
  • <1Sec
  • 1-5sec
  • 6-10 sec
  • 11-20 sec
  • 21-45 sec
  • > 45 sec
    [X]N/A My patience Timed Out
The line found at the bottom of a forum page that looks like this:
Thanks for your assistance.
Fred
Today is unusually slow. time: 10:40am EDT

Last edited by fxk; May 28th, 2015 at 07:45.
fxk is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2015, 13:15   #74
Digital Corpus
Veteran Member
 
Digital Corpus's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Ontario, California
Default

Quote:
Originally Posted by IndigoBlueWagon View Post
Over the past week or so the site is much slower for me than it has been in the past. I initially thought it was my cable provider but it's very slow both at home and at work. Is anything going on that's causing this?
Quote:
Originally Posted by VW Derf View Post
Other than me being out of town, no..I have restarted and cleaned a few things up so hopefully things are back to normal now.
I'm still getting sporadic hangs when loading pages and the site is generally higher latency than normal.
__________________
Turbo Upgrade | Engine Rebuild | Photos | Lighting Mods
Dyno Graphs | 4-Bar sensor | GTB1756VK | Hot-swappable 2.5" down pipe | R520's | PD130 intake manifold
Digital Corpus is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2015, 13:28   #75
Bob_Fout
Oil Wanker
 
Bob_Fout's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Indiana
Default

Quote:
Originally Posted by Digital Corpus View Post
I'm still getting sporadic hangs when loading pages and the site is generally higher latency than normal.
I've been getting this too today. I'll try to get some numbers.
__________________
2003 Jetta TDI (sold) / 2015 GTI 2.0T
Photos | Mods | CJ-4 Oils | Oil Analysis | Stage II Cam
Bob_Fout is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rate this tool Herm TDI TDI 101 4 October 18th, 2010 10:25
Rate this new tool Herm TDI VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 16 October 14th, 2010 09:36
Injected Rate or something? cgi2099 TDI 101 0 September 19th, 2010 16:05
the going RATE $$$$ what? VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 5 November 17th, 2009 06:24


All times are GMT -7. The time now is 13:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.18357 seconds with 12 queries
[Output: 146.62 Kb. compressed to 124.15 Kb. by saving 22.47 Kb. (15.33%)]