www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKV-A5 Golf/Jettas

VW MKV-A5 Golf/Jettas Discussions area for A5/MkV Jetta/Golf (2005/2006 PD and 2009 CR).

Reply
 
Thread Tools
Old August 8th, 2019, 11:06   #1
TheRagnarok
Newbie
 
Join Date: Jul 2019
Location: Tallahasse, FL
Default 06 Jetta BRM Starts Then Stops When Hot

I will start off with saying that this forum has been an indispensable resource for all of the repairs that I have successfully performed on this car!
Thanks!

So, I was having an issue where the car would stall at a stop light and not run more than 2 seconds. Changed the EGR Valve and that helped with a majority of the stalls.
When the car is up to operating temp, I can shut off the engine, crank the car, it will start and run for 2 seconds, then the engine dies.
The dash lights all look normal and no codes being thrown.
So I had it stall at a red light yesterday and it wouldn't restart no matter how long i waited.
I unplugged the Crankshaft Position Sensor and it fired up!
Got home and plugged the sensor back in... the issue came back.
From reading the forums harness chaffing seems to be a common problem for the cars.
Im going to dive into the harness under the airbox first.
Also, I read my torsion at -0.5 degrees and it moves to 0.0 when I rev the engine, so i think the sensor is possibly good.
I welcome any input.
TheRagnarok is offline   Reply With Quote
Old August 8th, 2019, 11:18   #2
crazyrunner33
Veteran Member
 
crazyrunner33's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Charlotte, NC
Default

Wiring harness is a good guess. Triple check the grounds while you're digging around, that was the issue mine had and would only do it when warm.

Since it's only 10 bucks, it may also be worth it to change out relay 460. It's known to create similar problems.
__________________
'06 Jetta DSG: GTB1749VC, PD150 injectors, Malone tune, and some other stuff and things
'97 Cummins: It looks stock, does that count?

Last edited by crazyrunner33; August 8th, 2019 at 11:22.
crazyrunner33 is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 Jetta tdi stops after start Jakub TDI 101 3 April 19th, 2019 20:43
06 brm starts with charge hose disconnected 2Manytoyz VW MKV-A5 Golf/Jettas 6 June 24th, 2016 16:47
06 BRM Cranks, Starts then immediately DIES. phil2810 VW MKV-A5 Golf/Jettas 8 January 7th, 2015 04:34
06' BRM hot start problem with chuggin idle sambagis VW MKV-A5 Golf/Jettas 2 April 10th, 2014 14:19
Hot or Cold, Jetta starts fine, then nothing hershel94 VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 5 February 5th, 2013 05:23


All times are GMT -7. The time now is 15:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.13964 seconds with 13 queries
[Output: 53.47 Kb. compressed to 49.26 Kb. by saving 4.22 Kb. (7.89%)]