www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > TDI 101

TDI 101 Got a simple/basic TDI question? Are you a newbie (new to the forums). Feel free to post your question here.

Reply
 
Thread Tools
Old September 3rd, 2005, 08:32   #1
02PSDV8
Veteran Member
 
02PSDV8's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Rochester, MA
Fuel Economy: 57/48/39
Default Very poor idle on COLD starts only! please help!

Ok, I posted a while back with this problem and didn't any responses.... Now the car is worse! It's a 2000 jetta tdi 145k miles, all regular maint. is done religously. Now, only first thing in the morning (about 60f out side)is the only time the car does this. It will start fine, but the idle is terrible. I would say 650-900 rpm's the motor will fluxuate for the first few mintes. You can rev the motor and it sounds fine but the idle is crappy and getting progressivly worse! After initial warm up the car is fine and will not display these symtoms again until stone cold. Someone suggested to me it was the engine coolant temp sensor, so I replaced it but nothing. Didn't fix a thing. So now what? I don't really have access to vag com so i guess it's just a guessing game? The CE light is on but that has been on since i had a GP failure. (which I fixed but didn't have the access to vag com to reset the light)Any help would be geat. Could it be engine timing or something??? But then it wouldn't run right all the time. right?
02PSDV8 is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2005, 08:44   #2
scooperhsd
Veteran Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kansas City KS
Default Re: Very poor idle on COLD starts only! please hel

Fuel filter been replaced ?
scooperhsd is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2005, 09:55   #3
Audi5000TDI
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, Good old USA
Fuel Economy: 44,51, 59.08 mpg
Default Re: Very poor idle on COLD starts only! please hel

Try the Model specific area for your post... you have an A4 platform vehicle.

Get a VAG-COM and get your answer... that's what it's for... diagnosis.

could be a jillion things, clogged intake, scerwed up N75, leaky hoses, bad MAF sensor.

Go do a "search" in the A4 section for rough idle over the last 2 years.

Buy a service manual also.
Audi5000TDI is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2020, All Rights Reserved
Page generated in 0.16162 seconds with 10 queries
[Output: 53.48 Kb. compressed to 48.40 Kb. by saving 5.08 Kb. (9.51%)]