www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > VW TDI Discussion Areas > TDI 101

TDI 101 Got a simple/basic TDI question? Are you a newbie (new to the forums). Feel free to post your question here.

Reply
 
Thread Tools
Old August 20th, 2014, 19:29   #1
Carson1
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Balgonie Sk Canada
Default 2012 TDI running poorly

I am new to the forum however I do have a question: I own 2 jetta's 2006 and a 2012. The 2012 has 60,000kms and recently when started cold it has a miss until warm. It also hesitates when excelerating. VW dealership tells me they are working on a fix for this computer problem which affects 15% of the cars. They are unable to create a fix and meet the emmission requirements of Canada so until then the car runs very poorly. Does anyone else have any other information relating to this topic Thanks CL
Carson1 is offline   Reply With Quote
Old August 20th, 2014, 19:46   #2
Dirtracr95
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Des Plaines, IL
Fuel Economy: 29.2mpg overall
Default

Never heard of this problem before. Do you have the dsg trans? How long does the miss last? How cold is the ambient temperture when the miss happens?
Dirtracr95 is offline   Reply With Quote
Old August 20th, 2014, 21:16   #3
Dan"Gerous"
Veteran Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan
TDI(s): 09 Jetta M6
Default

My 09 with 160,000 miles just starting running rough at a cold start. I give her a little throttle and she smooth's out. By the time I get to the end of my road (1/4 mile) she runs normal.
__________________
09 Salsa Red TDI M6
05 F-250 Crew Cab 4x4 6.0 Powerstroke
03 Honda CBR 1100XX Blackbird
2011 Yamaha Raider 1900cc
2011 Yamaha Apex XTX
Dan"Gerous" is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2014, 20:08   #4
Carson1
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Balgonie Sk Canada
Default

My 2006 has 170,000 Kms it has never had this problem. The 2012 has had the EGR flap on the exhaust replaced and some adjustment to the computer but still the same. It runs rough for about 10 mins then is better, Both cars have the DSG auto trans and have no issues.
Carson1 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 1.9ltdi jetta ,bellowing black smoke,running poorly evounder VW MKV-A5 Golf/Jettas 4 March 22nd, 2012 14:58
Golf PD 150 running poorly stu-vi TDI 101 5 November 24th, 2009 15:02
Jetta running poorly Mywomansmechanic TDI 101 9 October 1st, 2009 19:03
Added power service to new fuel filter-car running poorly quadboss74 Fuels & Lubricants 39 November 15th, 2006 19:13
TDI Running Very Poorly After Storing Randy_Graves VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 17 August 12th, 2003 18:25


All times are GMT -7. The time now is 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2017, All Rights Reserved
Page generated in 0.15765 seconds with 11 queries
[Output: 61.54 Kb. compressed to 55.13 Kb. by saving 6.41 Kb. (10.41%)]