www.tdiclub.com

Economy - Longevity - Performance
The #1 Source of TDI Information on the Web!
Forums Articles Links Meets
Orders TDI Club Cards TDIFest 2016 Gone, but not forgotten VAG-Com List Unit Conversions TDIClub Chat Thank You

Order your TDIClub merchandise and help support TDIClub


Go Back   TDIClub Forums > TDI Model Specific Discussions Areas > VW MKVI-A6 Golf family including Jetta SportWagen (~ 2010-2014)

VW MKVI-A6 Golf family including Jetta SportWagen (~ 2010-2014) Discussions area for A6/MkVI (2010-2014) Golf and Golf Wagons (Jetta Sportwagon in the USA).

Reply
 
Thread Tools
Old July 21st, 2011, 06:03   #1
scottisha
Veteran Member
 
scottisha's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Oviedo Fl
Default Odd Happening This Morning...Limp Mode?

Took off from a light, no tire spin, but pretty hard acceleration and right before shifting to 2nd gear, the car lost power and the glow plug symbol, on the dash, started flashing. Car still idled and ran, but with almost no power.
Pulled over and re-started the car, everything was fine.

Any idea what a flashing glow plug light indicates?

Scott
__________________
2012 Golf R, APR Stage III
2014 Golf TDI 6spd man
scottisha is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 19:41   #2
OldManWinter
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Winnipeg, MB
Default

Exhaust temps too high?
OldManWinter is offline   Reply With Quote
Old July 24th, 2011, 20:19   #3
JZoidberg
Veteran Member
 
Join Date: May 2011
Location: Orono, MN
TDI(s): 11 Golf
Default

Did you figure out what happened?
JZoidberg is offline   Reply With Quote
Old July 24th, 2011, 20:44   #4
TDIinMA
Veteran Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Plymouth, MA
Fuel Economy: 41.4
Default

Happened to me once after the car was serviced. Took it back, they made an adjustment and I was on my way. It was torture driving a JSW Prius around the block!
__________________
TDIinMA is offline   Reply With Quote
Old July 24th, 2011, 21:59   #5
JSWTDI09
Veteran Member
 
JSWTDI09's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Las Vegas, Nevada
Default

The only way to really tell what happened is to hook up VCDS and read the stored fault codes. From the way you describe the symptoms - there will be stored fault codes. This is the only way to know for sure what happened.

Have Fun!

Don
__________________
2009 Jetta SportWagen TDI (gone but not forgotten)
2018 VW Tiguan SE (I wish it was a TDI)
1966 MGB Roadster (just for fun)

JSWTDI09 is online now   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 06:19   #6
RPS99SHO
Veteran Member
 
RPS99SHO's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Frederick, MD
Default

Quote:
Originally Posted by scottisha View Post
Took off from a light, no tire spin, but pretty hard acceleration and right before shifting to 2nd gear, the car lost power and the glow plug symbol, on the dash, started flashing. Car still idled and ran, but with almost no power.
Pulled over and re-started the car, everything was fine.

Any idea what a flashing glow plug light indicates?

Scott
Could it be related to your tune?
__________________
Black 2010 Golf TDI M6 3 door
Not stock.
RPS99SHO is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 07:02   #7
St.Hubbins
Veteran Member
 
St.Hubbins's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nashville
Default

Quote:
Originally Posted by RPS99SHO View Post
Could it be related to your tune?
exactly what i was wondering... i'm looking forward to hearing from some of the recent Revo customers on this forum.
__________________
'10 Golf TDI, DSG, 4 doors, United Grey
'01 Passat Wagon V6, dark Blueish Grey? 120k
St.Hubbins is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 11:45   #8
Diesel Turbonium
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Location: Upland, California
Default

Do you have the Revo software? I got mine installed on friday and had the same exact problem with the car going into limp mode. The vag com said it was an air/fuel pressure problem IIRC. The guys at Revo said they will be looking into the problem and hopefully tweaking the software this week.
Diesel Turbonium is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 14:00   #9
RPS99SHO
Veteran Member
 
RPS99SHO's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Frederick, MD
Default

I was very close to pulling the trigger on a Revo tune, but this has me scared.


~ Roman

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Black 2010 Golf TDI M6 3 door
Not stock.
RPS99SHO is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 18:55   #10
Dirtisforworms
Newbie
 
Dirtisforworms's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Guilderland NY
TDI(s): 09 TDI sedan
Default

It must be the revo tune because it has happend to me twice now. Today on the way home it was wet and in second gear with the tires spinning(lite traction control) it shut down again. You get the glow plug light flashing and the workshop now messaga on the MFD. So now the question is do i take it to the dealer or a vw shop to get the codes read. I dont think the revo shop i used has a vag com. Does the spx unit read fault codes? Guess i need to go back and find out.
Dirtisforworms is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 19:39   #11
Diesel Turbonium
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Location: Upland, California
Default

I would contact Gary the revo gm via pm and he should be able to give you a revo dealer location that can help you read the codes.
Diesel Turbonium is offline   Reply With Quote
Old July 25th, 2011, 20:08   #12
scottisha
Veteran Member
 
scottisha's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Oviedo Fl
Default

Sorry for the late reply. At the beach with the family......I'm curious to see what the code is. Also curious to see if it's "tune" related. It's only happened once so far, in about 2k miles and it only happened during a full throttle 1st gear acceleration. Just before shifting to 2nd gear. Turned the car off and restarted it and everything was fine.

I have Vag-com, but just got it when I bought this car, so not real up to speed on using it.
I also have a Scanguage II that I use in my Genesis. I can plug that in for a real simple and quick code read.

I'll get back as soon as I hear something/figure out what code is stored.

Scott
__________________
2012 Golf R, APR Stage III
2014 Golf TDI 6spd man
scottisha is offline   Reply With Quote
Old July 26th, 2011, 07:39   #13
chris@revotechnik
 
chris@revotechnik's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: GA
Default

Hey guys we are looking into this as I type this.

If anyone has the specific codes they are throwing with details of the conditions as well as a description of what happened, how long since you were flashed and more importantly your ecu ID we can look into this.

While I am not going to say this is or is not software at this point of those who have reported issues so far they are different ecu IDs and different fault codes even. This usually points to something with a particular vehicle being possibly slightly weaker or defective that is just made more apparent with software. Obviously if we find a fault with the software we will address it and make the corrections. The few posted here plus one or two more reported through local Revo dealers are the first issues we have had in the over 2 years we have been selling this software.
chris@revotechnik is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2011, 10:50   #14
Dirtisforworms
Newbie
 
Dirtisforworms's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Guilderland NY
TDI(s): 09 TDI sedan
Default

Chris check your PM.
Thanks Mike
Dirtisforworms is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limp mode ... new everything, and still limp! big_worm81 VW MKIII-A3/B4 TDIs 7 November 18th, 2016 07:36
Limp mode on the morning commmute WeekendWrench VW B5 Passat TDIs 3 September 26th, 2010 20:18
Odd limp mode problem. Overboost code, but I'm not overboosting. Kevinski4 TDI Power Enhancements 16 January 10th, 2008 13:24
Limp Mode - Very Odd TDIPASSATGUY VW B5 Passat TDIs 7 August 29th, 2007 21:22
Odd whine and consequent 'limp mode' Nescionomine VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD) 1 February 4th, 2004 10:59


All times are GMT -7. The time now is 23:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright - TDIClub Online LTD - 2017
Contact Us | Privacy Statement | Forum Rules | Disclaimer
TDIClub Online Ltd (TDIClub.com) is not affiliated with the VWoA or VWAG and is supported by contributions from viewers like you.
1996 - 2020, All Rights Reserved
Page generated in 0.10558 seconds with 11 queries
[Output: 118.45 Kb. compressed to 98.69 Kb. by saving 19.77 Kb. (16.69%)]