View Single Post
Old September 26th, 2019, 04:28   #5
rudder_nz
Newbie
 
Join Date: Jun 2018
Location: Wellington
Default

Quote:
Originally Posted by Henrick View Post
If you suspect a falty sensor, start by checking/logging (using VCDS) the Coolant Temp Sensor G62 readings.
Another thing I would do is to check if your in-tank electric pump is working. Remove the upper hose from tandem pump and activate Output Test for the pump using VCDS. Spills fuel?
Thanks for getting back to me Henrick. G62 looks fine. steady around 88 Celsius when running. I will check the fuel line at the tandem pump this weekend.

The car seems to now have a permanent issue. It runs 100% fine up to about 2200 RPM which it stays under in normal driving (Accelerates quickly, smooth gear changes). If I floor it and try get it to go above 2200 it just increases revs very slowly up to about 3000RPM then I get the glow plug light flashing and it wont rev any higher. It is like the turbo just stops at 2200.

I get the fault at the end of this post. I am thinking I need to check the vacuum like this guy https://youtu.be/Nl66nCaOlI0 (who it also looks like you helped). Also the fuel pump could be the issue.


000665 - Boost Pressure Regulation
P0299 - 006 - Control Range Not Reached
Freeze Frame:
Fault Status: 11000001
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 3
Reset counter: 40
Mileage: 169220 km
Time Indication: 0
Date: 2019.09.26
Time: 10:13:48

Freeze Frame:
RPM: 3008 /min
Torque: 272.0 Nm
Speed: 42.0 km/h
99.45 %
Voltage: 13.90 V
Pressure: 2492.1 mbar
Pressure: 1640.1 mbar


Readiness: N/A

Last edited by rudder_nz; September 26th, 2019 at 04:48.
rudder_nz is offline   Reply With Quote
 
Page generated in 0.06425 seconds with 8 queries
[Output: 16.77 Kb. compressed to 15.11 Kb. by saving 1.65 Kb. (9.87%)]